skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009

Voorkom ongelukken door gladde vlonders, tegels en houtenbrugdekken

voorbeeld gladde vlonders

Iedereen kent het vlonders, gallerijen en terrastegels worden in de herfst en winter glad door vocht en krijgen groene aanslag. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan bij terrassen, steigers, vlonders, bruggen etc. De groene aanslag op gladde vlonders en tegels is met huishoudelijke middelen redelijk goed te bestrijden en is milieu (en portemonnee) vriendelijker dan met chemische bestrijdingsmiddelen.

Gladde vlonders schoon borstelen met water en soda of met water en azijn of iets minder arbeidsintensief: een mengsel van 1 deel azijn en 3 delen water op de glade vlonders of tegels sproeien is vaak al een hele verbetering. Echter moet dit regelmatig herhaalt worden en blijft het vaak toch nog bij vochtig weer glad. Meestal herinnert een volgende glijpartij dat het weer hoog tijd wordt voor een nieuwe schoonmaak. Naast het alg vrij houden zijn er antislip oplossingen die (semi) permanent kunnen worden toegepast en die meer veiligheid bieden.

4 effectieve antislip oplossingen voor buiten toepassingen

antislip vlonders glad hout

Eigenschappen op een rij

+ op hout en steen aan te brengen
+ geschikt voor tijdelijke installaties
+ in praktisch alle condities aan te brengen
+ geen aanhechting van algen
+ direct beloopbaar
+ ook oplossing voor nachtvorst gladheid
+ geschikt voor grote oppervlakten
+ gemakkelijk in onderhoud en vervanging

grotere verandering aan het uiterlijk van het oppervlak
minder geschikt voor zwaarder rijdend verkeer (auto)

Kijk hier voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op wij adviseren u graag bij een antislip oplossing

1) Antislip matten

Antislip matten zoals de R13 granulaat worden veelvuldig toegepast op verschillende ondergronden, de matten zijn gemakkelijk aan te brengen (en voor grotere oppervlakten hebben we een installatie service). De matten hebben een open structuur zodat uw hout kan blijven ademen. De matten zijn schimmel en alg werend en hebben een isolerende werking. Mede door verende onderlaag zijn de matten niet alleen comfortabel om over te lopen ook “breekt” hierdoor een eventuele dunne ijslaag door (nacht)vorst.

Deze matten worden al jaren toegepast in Duitsland en de Alpen landen. Het flexibele materiaal vangt gemakkelijk oneffenheden op in de ondergrond en kan zelfs worden toegepast op buitentrappen. De matten zijn ook tijdelijk te plaatsen voor bijvoorbeeld alleen de de herfst en wintermaanden kan eenvoudig worden opgerold en worden opgeborgen. De matten worden naar wens en toepassing los gelegd, of gemonteerd door middel van polymeerkit, rvs schroeven en of spijkers.

De matten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

Antislip_r13_granuaal_VVE04_LR

Gladde vlonders en steigers voorbeeld installaties

2) Antislip Tapes

Tapes is na coating een oplossing die het beeld van de ondergrond het minst veranderd. De tapes zijn in verschillende kleuren en korrel patronen te verkrijgen. Met de Antislip tapes kunnen loop paden worden gemaakt (denk daarbij aan een soort zebrapad). De tapes worden ook vaak toegepast op trappen doordat ze gemakkelijk aan te brengen zijn ver vervangbaar.

De tapes hebben een kleeflaag om zich te kunnen hechten aan de ondergrond is, net als met coatings, een droog en vooral schoon onderlaag op de juiste temperatuur gewenst. De tapes zijn minder gevoelig dan de meeste coatings maar ook hier geldt dat de herfst en wintermaanden niet altijd de juiste condities geven voor een optimaal resultaat. Wilt u een antislip tape aanbrengen dan adviseren we dit in de zomermaanden of in een droge periode te doen (voor tegels geldt dit in mindere mate dan voor houten vlonders en terrasdelen). Zo bent u verzekerd van een goede hechting en een optimaal resultaat.

Eigenschappen op een rij

+ Geen grote verandering aan het uiterlijk van het oppervlak
+ op hout en steen aan te brengen
+ vooral geschikt als antislip op trappen
+ Direct beloopbaar

 vraagt specifieke omstandigheden bij aanbrengen
 algen kunnen vaak nog steeds hechten
minder geschikt voor grote oppervlakten
beperkte levensduur en minder geschikt voor buiten gebruik.
geen oplossing bij (nacht) vorst.

Kijk hier voor de kwaliteitsoplossingen die MAPRO biedt in haar assortiment.

antislip tapes 3m

Eigenschappen op een rij

+ op hout en steen aan te brengen
+ robuust en geschikt voor rijdend verkeer
+ in praktisch alle condities aan te brengen
+ verminderde aanhechting van algen
+ direct beloopbaar
+ zeer geschikt voor lange termijn oplossing

grotere verandering aan het uiterlijk van het oppervlak
minder geschikt voor totaal bedekking van een oppervlak
initiële investering  tov andere oplossingen is hoger

Kijk hier voor de kwaliteitsoplossingen die MAPRO biedt in haar assortiment.

3) Antislip strips

In tegenstelling tot coatings en anti slip tape is de conditie, vervuiling of vochtigheid van de ondergrond van ondergeschikt belang. De strips zijn leverbaar in diverse standaardlengtes , de kleuren beige of zwart en in de breedtes 50, 90 of 120 mm. De antislip strips worden door middel van een polymeer kit of RVS schroeven.

Voor de strips geldt dat ook hierbij een “zebra pad“ looppad wordt gecreëerd zoals bij de antislip tapes. De platen zijn robuster dan de tapes en coating (en voor rijdend verkeer ook dan de meeste antislip matten). Zo zijn de strips ook geschikt voor toepassingen als: (fiets-)bruggen, steigers, bordessen, houten galerijen, loopdecks, loopbruggen , hellingen, loopplanken, etc.

vlonderstrip installatie

Eigenschappen op een rij

+ minimale verandering aan het uiterlijk van het oppervlak
+ op hout en steen aan te brengen
+ geschikt voor totaal oppervlak oplossing.

Vraagt specifieke omstandigheden bij aanbrengen
Algen kunnen vaak nog steeds hechten
beperkte resultaat in stroefheid.
slijt relatief snel en vraagt onderhoud.
Niet direct beloopbaar
geen oplossing bij (nacht) vorst.

MAPRO heeft geen coatings in haar programma, er zijn op internet voldoende partijen ook bij u in de buurt.

4) Antislip coating

Coating is meestal de elegantste oplossing de (soms) doorzichtige coatings laten de ondergrond in kleur en patroon in tact. Coatings zijn in feite een vernislaag met een kunststof of keramische korrel die het behandelde oppervlakte een verhoogde ruwheid geven. De niet doorzichtige coatings geven min of meer een zelfde uiterlijk als de vlonderstrips. (zie hieronder).

De coatings moeten zich kunnen hechten aan de ondergrond net als met verf vraagt dat wel om een droge en vooral ook schone onderlaag op de juiste temperatuur. In de praktijk is dat soms lastig te voor elkaar te krijgen en zeker in de winter en herfst maanden. Wilt u een coating aan (laten) brengen dan adviseren we dit in de zomermaanden te laten aanbrengen tijdens een droge periode. Zo bent u verzekerd van een goede hechting en een optimaal resultaat.

Back To Top
×Close search
Zoeken

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen