skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
Wandbescherming ZiekenhuisWandbescherming Ziekenhuis

CLINIWALL™ wandbescherming platen zijn praktisch onbreekbaar, PVC VRIJ licht van gewicht en beschikbaar met verschillende oppervlakte structuren. De specifieke technische wensen van de klant worden lokaal ingevuld door geavanceerde technische ondersteuning en applicatie support vanuit Sabic.

Sabic, één van de meest vooraanstaande petrochemische bedrijven in de wereld, is actief in meer dan 45 landen wereldwijd.

Acrosmart 1250 CLINIWALL wandbescherming

Acrosmart is een uitgebreid programma muurbescherming variërend van muurstootlijsten, hoekbeschermers en stootplaten o.a. t.b.v. lambrisering en deurschopplaten.

CLINIWALL™ is een speciale  PVC vrije wandbescherming ontwikkeld door Sabic.

 • Vele kleuren
 • PVC VRIJ
 • Materiaal PC/ABS
 • Beschermt muren en wanden tegen stoten en krassen
 • Vermindert bacterie opbouw
 • Ook beschikbaar als deurschopplaat voor universele uitstraling
 • Randen afgeschuind in het werk
 • Hoogte uit 1 deel tot 1250 mm
 • Brandveiligheid en rookontwikkeling op basis van de Europese norm EN 13501-1 betreffende de regels voor brandveiligheid in gebouwen en voor bouwmaterialen van de klasse B-s1,d0

Kleuren

kleuren wandbescherming

Specificaties

STANDAARDAFMETINGEN
Dikte: 1.7 mm, Breedte – Lengte = 1250 – 3050 mm

KLEURCODEBenaderd RAL
WitWH6G0579003 Signaal wit
BeigeBR8G0381015 Licht ivoor
Lichtgrijs/beigeGY8G1799002 Grijs wit
MuntgroenGN6G0336027 Licht groen
LichtblauwBL8G0095024 Pastel blauw
DonkerblauwBL1G0385003 Saffier blauw
AntracietGY1G1409004 Signaal zwart
LichtgrijsGY7G1607044 Zijden grijs
Gebroken witMP861839010 Puur wit
OranjeOR6G0612011 Diep oranje
GeelYW7G0551023 Verkeersgeel

Cliniwall Wandbescherming

Mapro heeft een uitgebreid programma muurbescherming / wandbescherming oplossingen, variërend van muurstootlijsten, hoekbeschermers, stootplaten en deurschopplaten genaamd ACROSMART. De CLINIWALL is een speciale uitvoering ontwikkeld en geproduceerd door Sabic.

CLINIWALL plaat is een nieuwe thermoplastisch materiaal voor clean room oppervlakten en interne wand- bekleding in openbare gebouwen en ziekenhuizen. Dit opake, getextureerde en massieve PC/ABS materiaal biedt een hoge bestendigheid tegen schokken impact en slijtage. De langverwachte oplossing om tegemoet te komen aan de materiaalvereisten van de Europese regelgeving voor brandveiligheid en de bijbehorende sanitaire vereisten. Dit product biedt ook een aanzienlijke besparing op schoonmaak- en onderhoudskosten.

De CLINIWALL wandbescherming platen voldoen aan de eisen van de Richtlijn Beperking van Gevaarlijke Stoffen (RoHS), want haar brandvertragende technologie is niet gebaseerd op gechloreerde en/of broomhoudende additieven; bovendien voldoet CLINIWALL platen aan de vereisten van de huidige Europese norm EN 13501-1, die de strengste brand- en rookeisen stelt. Dit product kreeg de beste brand en rook classificatie voor een thermoplastisch materiaal

De Voordelen:

MILIEU

 • Opake plaat uit niet gechloreerd en niet broomhoudend PC/ABS

ANTIBACTERIËLE EIGENSCHAPPEN

 • CLINIWALL platen zijn glad en niet poreus zodat staphylococcen en andere bacteriën zich niet op het oppervlak kunnen ontwikkelen. Voor plaatsen met zeer hoge eisen is Cliniwall AB antibacterieel leverbaar:
 • CLINIWALL AB6206 (uitvoering Anti bacterieel) : plaat materiaal voldoet aan de Anti Bacterieel norm Log 4 specificatie, volgens de ISO22196 standaard waarbij 99.99% van alle E-coli en MRSA bacteriën binnen 24 uur gedood worden. Deze platen worden speciaal gemaakt en per levering (batch) gecertificeerd door een onafhankelijk bureau.

UITSTEKENDE BESTENDIGHEID

 • Tegen chemicaliën, maar ook bloed- en urine GEMAKKELIJKE TE REINIGING EN ONTSMETTEN
 • Bestand tegen herhaaldelijk reinigen, Vergeleken met alternatieve producten zoals hogedruk-laminaten, keramiek en staal kan de CLINIWALL plaat de systeemkosten aanzienlijk verminderen door het consolideren van onderdelen en door het vermijden van secundaire werkzaamheden zoals schilderen, bekleden, bewerken of polijsten.
 • Voorgekleurde CLINIWALL platen bieden een uitstek- ende afwerking voor wanden waardoor schilderen overbodig wordt. Dit betekent dat er geen verf deeltjes kunnen loslaten wanneer een voorwerp de wand raakt.

IN VERGELIJKING MET DE  VEEL TOEGEPASTE VOL PVC-PLATEN BIEDT DE  CLINIWALL WANDBESCHERMING PLAAT

 • Betere mechanische en thermische eigenschappen
 • Ongeveer 20% lagere dichtheid
 • Aanzienlijke lagere toxiciteit

Fabrikaat: Sabic | Mapro B.V.
Type: Acrosmart CLINIWALL
Materiaal: PC/ABS  legering
Oppervlak: Volgens monster
Hoogte: max 1250 mm
Dikte: 1,7 mm
Bevestigingsmiddelen: Polymeer High teck type MPX
Brandgedrag: EN13501-1 : B-s1,d0

Direct offerte aanvragen

  Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.  * verplichte velden

  Back To Top
  Zoeken