skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
Waarschuwingsmarkering RVSInstallatie Waarschuwingsmarkering

RVS Podotactiele Waarschuwingsmarkering

Romus logo

Waarschuwingsmarkering zijn podotactiele noppen, toe te passen als oversteekmarkering, einde geleidelijn markering bij deuren of bovenaan trappen ten behoeve van personen met een visuele beperking. Met de voet en tast stok waarneembaar profiel

Romus heeft in haar programma een zeer grote keuze aan markeringen voor blinden en slechtzienden om gebouwen veiliger te maken. Geleidelijnen en waarschuwingsmarkering noppen wordt gebruikt om o.a. blinden of slechtzienden te assisteren in oriëntering situaties met een verhoogd contrast en ribbels. Een route door middel van een geleidelijn helpt iedere bezoeker van uw gebouw en verduidelijkt uw routing.

De Romus waarschuwingsmarkering noppen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen om zo tegemoet te komen aan de grote verscheidenheid aan toepassingen. Voor meer informatie over routing en de bijbehorende richtlijnen verwijzen we u naar de algemene informatie pagina.

 • Eenvoudige montage
 • Boorsjablonen voor optimaal eindresultaat
 • Duurzaam en design uiterlijk
 • Uiterst slijtvast en -, kras-, stootbestendig.
 • Bestand tegen UV-straling en chemische stoffen.
 • Antislip: glijweerstand 0,56 nat.
 • Gelijk na plaatsing beloopbaar
Waarschuwingsnoppen kleuren
Waarschuwingsnop
Waarschuwingsmarkering RVS

Specificaties

ReferentieMateriaalVerpakkingBeschrijving
4355RVS 304Partij van 216 spijkers. Voor ongeveer 1,40 m x 0,40 m / 1 m x 0,60 mSpijker, roestvrij staal A2-304, voor een maximale bescherming tegen corrosie.
4354RVS 316Partij van 216 spijkers. Voor ongeveer 1,40 m x 0,40 m / 1 m x 0,60 mSpijker, roestvrij staal A4-316, voor een maximale bescherming tegen corrosie. Onder anderen aanbevolen in de nabijheid van de zee en in kuststreken.
4351Verzinkt staal zilverPartij van 216 spijkers. Voor ongeveer 1,40 m x 0,40 m / 1 m x 0,60 mEconomische en polyvalente spijker uit gegalvaniseerd staal, met een goede bescherming tegen corrosie (400 uur rode roest bij de BS-test)
4352Verzinkt staal zwartPartij van 216 spijkers. Voor ongeveer 1,40 m x 0,40 m / 1 m x 0,60 mEconomische en polyvalente spijker uit gegalvaniseerd staal, met een goede bescherming tegen corrosie. De zwarte galvanisatie verleent een “verouderd” en tijdloos aspect.
4357MessingPartij van 216 spijkers. Voor ongeveer 1,40 m x 0,40 m / 1 m x 0,60 mWordt met verloop van tijd grijsgroen en past perfect in historische gebouwen.

Waarschuwingsmarkering

De RVS waarschuwingsnoppen zijn toepasbaar op onstabiele dekvloeren en asfaltverhardingen en worden verankerd met een chemisch reactief verzegelingsmortel (epoxy hars). De RVS waarschuwingsnoppen zijn duurzaam en geven een visueel contrast tussen de nop en de ondergrond. Daarnaast is er voor slechtzienden een onmiddellijke tactiele waarneming, zowel met de voet als met een tast tok.

Voor een gemakkelijke oriëntering, moet de gangaanduiding visueel en tactiel contrasterend zijn. (70% verschil tussen de ondergrond en de gangaanduiding)

Waarschuwingsnoppen

RVS, Verzonken staal, en messing  noppen zijn  uv-bestendig, niet vergelend, antislip SRT 0,47. Uitstekend bestendig tegen scheuren en schuren.
Vuilbestendig. Wordt eventueel verankerd met een harsverzegeling

Tactiele en visuele voorziening, om blinde en slechtziende personen te waarschuwen voor een naderend gevaar op hun weg, zoals:
• straatovergangen
• rand van treinperrons
• bushaltes
• einde geleidingsroute
• trappen buiten

Fabrikaat: Mapro B.V. | Romus
Type: Podotactiele waarschuwingsmarkeringen METACLOU
Noppen: 25 x 5 mm
Materiaal: NTB (RVS 304 /RVS 316 / Messing / verzinkt staal)
Oppervlak: Metaal
Montage: dmv gat en een chemische verzegeling
Kleur: ntb

Direct offerte aanvragen

  Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.


  Back To Top
  ×Close search
  Zoeken

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen