skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
Toegankelijkheid trappen header

Toegankelijkheid Trappen

Toegankelijkheid voor Trappen

Voorkom misstappen op de trap

Trappen zijn altijd een riskant gebied, je kan onderuit gaan of misstappen. We willen dit natuurlijk graag voorkomen en dat kan met een aantal hulpmiddelen en duidelijke markering. In ons programma hebben wij onder andere een ruime selectie aan trapneuzen, podotactiele waarschuwingsmarkeringen, leuningen en stroken voor aantredes.

Waar kan je rekening mee houden?

Bij het plaatsen van nieuwe trappen of het inrichten van een gebouw kunnen al met een aantal factoren rekening gehouden worden. Zorg ervoor dat trappen recht lopen in plaats van wentel- of spiltrappen. Als het een lange trap betreft, maak uitrustplekken (bordes) bij elke 1,80m hoogteverschil. Trappen met intensief gebruik minimaal 1,80 breed tussen de leuningen en bij gemiddeld verkeer 1,20 m breed. Gesloten treden en geen transparante ondergrond voor optimale veiligheid.

Contrast en waarschuwingen

Boven- en onderaan de trap kunnen de tredes gemarkeerd worden met een contrasterende trapneus of stroken op de aantreden van de eerste en laatste trede. Onze trapneuzen hebben ook meestal een antisliplaag voor meer grip, beschikbaar in neutrale en opvallende inlagen.

Leuningen op de juiste hoogten en eventueel in een contrasterende kleur voor meer duidelijkheid voor slechtzienden. Monteer leuningen langer dan de trap, zodat minder mobiele mensen vanaf de eerste verdieping tot bovenaan grip bieden. En zorg voor leuningen aan beide zijden van een trap.

Persoonlijk advies

Meer weten over toegankelijkheid, markeringen, routegeleiding of onze andere producten? Neem dan contact met ons op! We geven u graag advies en komen indien gewenst op locatie installeren met ons eigen installatie-team.

Direct offerte aanvragen

Bel 072 30 30 009 of vul onderstaand formulier in.


Back To Top
×Close search
Zoeken

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen